Steeds meer mensen besloten tijdens de coronacrisis om een hond in huis te nemen. Erg gezellig natuurlijk, maar het brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Daarom gingen we het gesprek aan met Janneke Braam. Als Kynologisch Instructeur krijgt zij vaak de vraag: welke artikelen kun je nu het beste in huis hebben als je een pup aanschaft? ''Ik raad dan altijd specifieke producten of merken aan omdat daar goede redenen voor zijn. Maar dan volgt een lange zoektocht op het internet, waarbij je uiteindelijk de artikelen bij verschillende webshops bestelt omdat niet iedere webshop alles heeft. Heel onhandig dus'', zegt Janneke.

Op basis van haar kennis en ervaring stelt Janneke daarom een lijst met producten samen waarvan je zeker weet dat je hond en jij hier iets aan hebben. En ook nog eens direct te bestellen in onze webshop, hoe makkelijk is dat?! Kortom: dit zijn de echte must-haves om je pup op een praktische, gezonde en veilige manier een basis te geven om volwassen te worden!

#1 Een grote bench

Natuurlijk beginnen we met de bench. Dit wordt hét nieuwe plekje van je nieuwe vierpotige huisgenoot. Goed opgelet, want op dit vlak kun je al de nodige kosten besparen. De meeste mensen zijn namelijk geneigd om een bench te kopen die aansluit op de grootte van de hond, maar kiezen dan vaak voor een te kleine maat. Je kunt eigenlijk al meteen voor de ‘volwassenen’ bench kiezen, zeker als je pup erg snel groeit. Om de hond zindelijk te laten worden is het wel belangrijk om de bench in het begin te verkleinen. De pup moet namelijk leren om zijn behoefte buiten te doen. Janneke raadt daarom aan om de grote bench in het begin te verklein met bijvoorbeeld een kratje. ‘’Als de hond dan tóch zijn behoefte in de bench doet, dan heeft hij hier zelf last van. De hond ervaart dat als vervelend en zal de volgende keer zijn behoefte uitstellen en goed aangeven dat hij moet. Zonder kratje zal de hond een plekje in de hoek van de bench opzoeken, ver van hem vandaan. Dan ervaart de hond minder last en wordt hij dus ook minder snel zindelijk’’, stelt Janneke.   

#2 Vetbed of kleedje

Zo, de bench staat! Maar je nieuwe lief houdt er natuurlijk niet van om continue op een harde ondergrond te liggen. En liever ook niet op volle kussens! Honden hebben het al erg snel te warm. Je ziet bijvoorbeeld vaak dat ze op een koude vloer gaan liggen. Als honden de hele nacht in een gesloten bench liggen, is het vervelend als er te veel kussens in liggen. Volgens Janneke kun je de maat van het vetbed of kleed het beste afstemmen op de grootte van de bench. Is het vetbed of kleed te in het begin te groot voor de ligplek die nog gedeeltelijk is, dan kun je het eventueel ook dubbel vouwen.

#3 Nylabone puppy chew bijtsleutels

In de bench…, maar we maken het wel leuk! Tijd voor wat functionele speeltjes. De puppy chew bijtsleutels zijn een echte aanrader voor de ontwikkeling van de tandjes van je hond. ‘’Je kunt het beste meteen de grote sleutels te nemen, ook al heb je een kleine hond. Het is geen probleem als je hond de bijtsleutels nog niet mee kan slepen. Sterker nog, motorisch gezien is dit zelfs prettiger als de pup de poten niet hoeft te gebruiken’’, zegt Janneke.

#4 Kong Traxx

Natuurlijk komt het regelmatig voor dat je je hond even alleen moet laten. Met de Kong Traxx geef je je hond dan de eerste 20 minuten een fijne afleider en een goede manier tot rust te komen. Wegens het multifunctionele karakter is dit artikel een echte aanrader voor je hond. Met deze bijtring kun je namelijk meer dan je denkt. Smeer aan de binnenkant van de ring een lik smeerkaas, smeerleverworst of pindakaas. Je hond zal lang geconcentreerd moeten zijn om zichzelf te kunnen belonen en komt daarvan ook tot rust. Ideaal dus als je even weg moet en de hond alleen thuis is!  

#5 Kong safe Stick

Kijk jij er al naar uit om samen met je hond naar het bos te gaan? Goed nieuws: je hond waarschijnlijk ook! Minder goed nieuws: veel honden zijn verslaafd aan het grijpen van scherpe of harde stokken. Volgens Janneke zou dit een extra bezoekje aan de dierenarts kunnen opleveren. Het gaat namelijk regelmatig erg mis met stokken…Wil je dit graag voorkomen? Dan is de Kong Safe Stick een echte aanrader. Neem deze mee naar het bos en je hond zal de takken laten liggen door de vergelijkbare vorm. Even leuk dus, maar nu zonder schade. Extra voordeeltje: hij is schober dan een tak en makkelijk mee te nemen.

#6 Little rascals flostouw pop met fleece

 Honden zijn gek op touwtrekspellen, dus die van jou waarschijnlijk ook. Deze ‘Tug spelletjes’ versterken de band en het contact met je hond. Laat hem veel winnen en gooi ermee als jij hem hebt; zo brengt hij hem graag weer bij je terug! Let erop dat je trekspelletjes met het juiste materiaal doet, zeker als de tandjes nog in ontwikkeling zijn. ‘’Fleece is hier perfect voor, omdat het zachte materiaal voorkomt dat de tandjes blijven haken’’, vertelt Janneke. Dit speeltje bijvoorbeeld zorgt er bovendien voor dat het tandvlees van je hond gezond blijft, omdat de honden makkelijk kunnen kauwen op het middelstuk. Twee vliegen in één klap dus. Maar op de site zijn vele speeltjes te vinden. Kijk goed naar de mogelijkheid van ‘tuggen’; samenspel dus!

#7 Hunter retrieverlijn met stop

 Het is aan te raden om meerdere hondenriemen of lijnen in huis te hebben. Te beginnen met deze Hunter Retrieverlijn met stop. De kern van deze must-have zit hem volgens Janneke in het systeem van de lasso; een vlotte, snelle manier van aanlijnen én een halsband en lijn in een. In puptijd handig om bij de hand te hebben voor de snelle plasjes als de pup het aangeeft, zodat je vlot naar een groenstrook kunt bij je huis. Belangrijk aan deze lijn is dat er een ringetje aan zit; de zogenoemde ‘stop’. Die zorgt ervoor dat je hond niet wordt gestropt. De lijn groeit mee (verschuif de ring) en gaat een hondenleven mee; altijd handig dus als reserve lijn om of als je een en ander bent vergeten. Tip: leg hem achter in de auto!

 #8 Trixie Y-Tuig

Voor de echte lange uitjes en grote wandelingen is het belangrijk dat je hond veilig en prettig bij je leert lopen. Janneke raad een Y-vormig tuigje aan, omdat de hond dan zo min mogelijk in de hals wordt gecorrigeerd (veel beter tegen nekhernia’s en beschadigde strot). De pup leert éérst wandelen zonder trekken. Mocht hij uitgroeien tot een grote sterke hond en wellicht wat baldadiger worden, dan kun je altijd nog een halsband om doen. Als hondentrainer ziet Janneke natuurlijk het liefst dat er goed geoefend en getraind wordt in het eerste half jaar. Je hebt daar namelijk een hondenleven plezier van! Als je de pup netjes leert wandelen zonder trekken, dan wordt het later voor de hond ook een makkie om aan een gewone halsband te lopen.

#9 Heim Biothane hondenriem neon-geel (5 meter)

 Om je hond netjes naast je te lopen, is deze lijn volgens Janneke erg geschikt. Omdat de lijn tot wel 5 meter lang is, geef je je hond al van jongs af aan de ruimte en het idee dat hij los loopt. Zo leert hij de benen van zijn baasje te volgen, zoals hij de eerste weken zijn mama’s poten heeft gevolgd. Een pup heeft dit speciale zintuig, dus doe er wat mee.. en doe het niet teniet door erg kort aan te lijnen en continu áchter je pup aan te lopen. De pup moet namelijk op jóu letten! Dit zal hij dan ook doen als je besluit om hem écht eens los te laten. Door simpelweg even op de lijn te gaan staan kun je je hond korthouden op de momenten dat het veiliger is of er verkeer langs komt. Voor de wandeling op de stoep waarbij de hond een lang stuk naast je moet lopen, gebruikt Janneke een 1.50 meter lijn. Maar laat je hond zodra het kan zo ruim mogelijk aan deze veldlijn lopen!  

#10 Trixie buffelhoorn hondenfuit

 Het is goed om je hond de ruimte te geven, maar als de afstand te groot wordt is het ook wel fijn om je hond te kunnen bereiken en, als het ook even kan, je eigen stem te sparen. Daarom is het handig om bij uitstapjes zoals het bos of park een hondenfluit bij te hebben. De fluit heeft twee verschillende frequenties en draagt ver. Ideaal tijdens trainingen of als de hond op grote open velden mag loslopen. Janneke noemt dit ook wel de ‘kom hier fluit’. En natuurlijk volgt bij élke “kom hier”…een lekkertje.

#11 Trainingssnoepjes mix (1 kg)

 Komt je hond na het blazen op de fluit netjes terug? Mooi! Maar vergeet natuurlijk de beloning niet. Want belonen is samen met spel dé manier om een goed en waardevol contact met je hond te behouden. Jij moet namelijk de leukste zijn! Gezonde kleine lekkertjes zijn ideaal om jouw pup te belonen tijdens het trainen.

#12 Trixie heuptas zwart/grijs verstelbaar

 We weten nu wat er nodig is om erop uit te trekken, maar waar laat je die speeltjes, snoepjes of die hondenfluit? In je jaszakken? Super onhandig! Je kunt beter een heuptasje aanschaffen. De functionaliteit van het heuptasje wordt vaak onderschat. Poepzakjes, lange veldlijn, speeltje, clicker en beloning; degene die met de hond uit gaat heeft alles meteen paraat op één plek. Het voorkomt een hoop frustratie omdat je weer eens in de lege jaszak grijpt of omdat je jas vies wordt.

 

#13 Paardenbot met achillespees

Maak er een mooie tijd van met je nieuwe huisgenoot! Helemaal top natuurlijk als de boel binnen ook een beetje heel blijft. Dit brengt ons bij het laatste item: een paardenbot met achillespees. Niet alleen zijn honden hier gek op, maar je voorkomt hier ook nog eens mee dat honden op het meubilair zullen bijten. Win-win!

Let op: ga zelf op zoek naar de juiste maten voor jouw hond

Trixie Buffelhoornfluit

ZP59991.0
Deze Trixie hondenfluit is gemaakt van een hoogwaardige buffelhoorn en heeft een leren band.
€ 5,95
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product added to compare.

Deze winkel maakt gebruik van cookies, zodat we je ervaring van onze webshop kunnen verbeteren. Lees meer.