Het kan komen door een voedselallergie of een andere allergie. Onjuiste voeding is absoluut een grote oorzaak. Veel honden stappen over op graanvrij voedsel en het traanvlekprobleem is opgelost.

De hond kan tandjes krijgen of zelfs een oorontsteking hebben die traanvlekken kan veroorzaken.

De traanvlekken kunnen worden veroorzaakt door genetische problemen: van ingegroeide wimpers tot omgekeerde oogleden, maar ook ondiepe oogkassen of rassen met een zeer korte neus.

De productie van tranen kan het gevolg zijn van oogirritatie of zelfs omdat de ogen de tranen niet kunnen afvoeren omdat de drainagegaten bij het oog te klein zijn. Om al deze redenen raden we je altijd aan je dierenarts te raadplegen om te zien of er geen onderliggende gezondheidsproblemen zijn die moeten worden behandeld. De roodachtige vlek wordt eigenlijk veroorzaakt door het pigment Epiphora dat zich onder het oog ophoopt en het haar kan beschadigen omdat het zo zuur is. In de meeste gevallen gaat het erom de ogen zo droog mogelijk te houden en de ogen elke dag schoon te maken.

 

Hoe werkt Show Tech No More Tears?

Deze oogverzorger is geschikt voor de volledige verzorging van de ogen en het gebied er rond. Het product vermijdt problemen, ontstaan door overmatig tranen, en herstelt lichte ontstekingen in de traanbuis. Door een korte neus kunnen de traanbuizen vervormd zijn, zodat het vuil zich hierin ophoopt. Deze vuilprop veroorzaakt een lichte ontsteking die het traanvocht een bruine kleur geeft, waardoor ook de vacht verkleurt. Als u de oogverzorger geregeld in en rond de ogen gebruikt, wordt het traanvocht weer helder en verbleken de bruine plekken rond de ogen geleidelijk aan. De oogverzorger wordt sterk aanbevolen voor honden en katten die weinig ruimte tussen de neus en de ogen hebben, zoals de Malteser, de Pekinees, Shih Tzu, de Yorkshire Terrier en de Pers/Exotic Shorthair.

Bekijk ons complete aanbod aan Show Tech producten hier.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product added to compare.

Deze winkel maakt gebruik van cookies, zodat we je ervaring van onze webshop kunnen verbeteren. Lees meer.